nRus

Wat als Wanja Trigorin uit De meeuw ontmoet, of personages uit De kersentuin één van de Drie zusters?
Zeven acteurs sprokkelden in het volledige oeuvre van Tsjechov en legden hun keuzes als dominostenen achter elkaar. Dat mag geen probleem zijn in dat immense Russische landschap. Maar waarom plaatsen zij hun stenen dan zo gevaarlijk dicht naast elkaar? nRus die het kan zeggen.

Een voorstelling over liefde, verlies, hoop, onmacht - een verhaal waarin het verloop bepaald wordt door toeval en zwaartekracht.

Lucas Vandervost over nRus :
"Fantastisch wanneer je merkt hoe Tsjechov zijn personages - van welke afkomst ze ook zijn - een mondigheid meegeeft die hen in staat stelt openhartig, helder en genereus te zijn. Waardoor we als toeschouwer niet oordelen en zelf tolerant en genereus worden. Op die manier bereikt Tsjechov een sfeer van volledigheid. Elk verdriet heeft zijn genot, elk plezier heeft zijn eenzaamheid en elke schoonheid zijn pijnlijke rand. Het is die polariteit die voor volledigheid zorgt. In elke uitspraak zit tegelijk zijn tegendeel en dat maakt het zo poëtisch. En die volledigheid brengt een soort geruststelling teweeg die we vandaag als nodig ervaren.
Ik denk dat dat ook de reden is waarom er op dit moment in het theaterlandschap zoveel Tsjechov geprogrammeerd wordt. Iedereen heeft aangevoeld dat dit nodig is. Maar tussen al die Tsjechov-voorstellingen zou ik met mijn acteurs heel graag een onnodige voorstelling maken die - als je die onnodigheid ervaart - heel eventjes levensbelangrijk kan worden."

 

Fototentoonstelling Reis van Petersburg naar Moskou
Emmanuel Waegemans en Wim Coudenys reisden van Petersburg naar Moskou, op zoek naar sporen van de machtige Russische keizerin Catherina II. Ze reconstrueren een tijd en leggen linken met onze tijd.

Witte Zaal 't ARSENAAL van di 1 nov t/m zo 6 nov
opening di 1 nov 19u
te bezoeken op weekdagen van 10 tot 17u en bij voorstellingen